Citytrippen in Brighton

door

Op een uur en half van Londen (St. Pancras) ligt Brighton, een dorpje aan de kust waar ik me meteen thuis voelde. Instant gevoel, dit wordt een te korte, veel te interessante citytrip. We wachten op een taxi als de regen met bakken uit de lucht valt. Droog werd het pas de volgende dag. We slapen in een pittoresk hotelletje op de dijk waar we wellicht de gezelligste kamer hebben gekregen met een wel erg groot bed. We trekken meteen terug de straten van Brighton op, want zoals de taxi chauffeur ons vertelde is er meer dan genoeg te beleven. 

brighton-2
brighton-3

Ik las op verschillende websites dat je met drie dagen al genoeg had om Brighton te ontdekken. Van het moment dat we door de straten struinden voelde dat als veel te weinig. Teveel moois te ontdekken. Brighton is opgedeeld in verschillende stadsdelen, je hebt de nieuwe wijk, met de grote winkels zoals je ze overal kan vinden en meer. Maar je hebt ook een stukje met een beetje de hippie vibe. Marktjes buiten de winkels, veel snuisterijen, photobooths, winkels boven winkels. Tweedehandswinkeltjes, maar ook een authentieke snoepwinkel, een vreselijk fijne hebbedingen winkel voor liefhebbers van skateboarden, hippe gadgets en goochelen. Het was er allemaal. Het leek af en toe dat we verdwaalden in Harry Potter gangetjes. Om dan weer uit te komen in een heel ander stadsdeel. We liepen er constant verloren, maar daar hielden we wel van.

brighton-4

We zochten zorgvuldig de leukste winkeltjes uit, aten dum dum donuts en gingen uitwaaien langs het strand en de alombekende Brighton pier. De kermis vind je op het einde van de pier midden in zee. Het lijkt me de ideale plek om in de zomer even uit te waaien. Ik zeg vaak dat ik terug wil, maar dat gevoel had ik nu toen ik er nog was. Dagen gaan te snel, het plezier en de nieuwsgierigheid te groot. 

brighton-5

Zoek je een fijne iets wat andere citytrip dan Londen of Parijs, hou je van snuisterijen en verdwalen in leuke straatjes. Van heerlijk uitgebreid gaan ontbijten, brunchen of chique gaan dineren. Dan raad ik Brighton meteen aan. Prachtige stad, zoveel te doen, zoveel te zien. En net dat tikkeltje anders. 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up