Boek: The boy who gave his heart away

door

Is er wat heerlijker dan met dit weer in de zetel te ploffen met een dekentje en weg te zakken met een goed boek. Terwijl de wereld zich buiten door de kou en de sneeuw ploetert zit ik in een andere wereld met een boek. Ik las de afgelopen weken een boek dat me aangeraden werd. Het kwam eerder dit jaar uit en is een waargebeurd verhaal over orgaandonatie en transplantatie. Het boek ‘The boy who gave his heart away’, de jongen die zijn hart weg gaf.

Het verhaal begint bij twee jongens, Marc en Martin. Marc is vijftien en een veel belovende voetballer, Martin is daarentegen een heel gewone zestienjarige. Hun lot verandert wanneer zei beiden genietend van hun zomer plots ziek worden. Ernstig ziek. Hoewel ze elkaar niet kennen zijn ze verbonden voor het leven, wanneer de ene het leven redt van de andere als orgaandonor. Hoewel het bij ons eerder uitzonderlijk is ontmoeten de ouders van beide jongens elkaar en worden ze vrienden.

Een verhaal dat parallel wordt verteld, een deel over Marc, een deel over Martin en stilaan vloeien ze in elkaar over. Stilaan wordt duidelijk dat de situatie voor de twee jongens levensbedreigend wordt. Dat één van de twee geen kans meer heeft om te overleven. Om dan voor altijd met elkaar verbonden te zijn.

Levensecht is het. Ieder personage is echt en de namen zijn onveranderd om zo het verhaal wat extra kracht te geven. Een verhaal over twee jongens en hun ouders, het verhaal over dankbaar zijn voor nieuwe kansen. En over hoe iemand te bedanken die jou het onmogelijke heeft gegeven. De moeite waard om even te lezen en bij stil te staan op deze donker wordende dagen.

Helaas is er van dit boek van Cole Moreton nog geen vertaalde versie beschikbaar. Moest je het toch in het Engels willen lezen, dan kan je het hier vinden.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up