Boek: De tien wensen van Lucy Harte

door

Lucy Harte, ze had me de afgelopen week tijdens elk vrij moment dat ik had, helemaal in haar macht. Helemaal onverwacht heb ik toch van haar genoten, wat een fijn boek vond ik het. Het leest zo weg en persoonlijk vond ik Maggie een heerlijk hoofdpersonage. Een mislukte relatie en het hele gevecht er rond, zo starten we het boek. Een Maggie die het leven niet meer ziet zitten omdat haar geliefde man iemand anders heeft ontmoet. Haar familie en vrienden maken zich zorgen nadat ze is verhuisd naar een appartementje. Maggie start het boek met een kater van jewelste en stopt nog even niet met drinken om zo toch even de problemen te vergeten. 

Altijd blijven dansen! 
Feesten geven! 
Een onvergetelijk etentje geven! 
Je vleugels uitslaan & verre reizen maken! Niet in een goudviskom leven!

Maggie O’Hara weet beter dan wie ook dat je leven in één seconde kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg zij een tweede kans, toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg. Wanneer Maggies hart wordt gebroken, is ze zo ontdaan dat ze niet meer weet hoe ze verder moet. Dan ontvangt ze onverwachts een brief van Lucy’s oudere broer. Hij geeft haar Lucy’s dagboeken en foto’s. Geïnspireerd door Lucy’s levenslust en sprankelende persoonlijkheid besluit Maggie om de hartenwens van het meisje te vervullen. Stap één is het vinden van de jongen die Lucy’s hart, háár hart, voor het eerst veroverde. Dat lijkt niet zo moeilijk te zijn. Maar zijn de toekomstdromen van een meisje genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en de toekomst te geven? De tien wensen van Lucy Harte is een hartverwarmende roman die je laat lachen en huilen.


Op het moment dat alles tegen zit krijgt ze een brief van haar donorfamilie. Jaren heeft ze gehoopt ooit iets van hen te vernemen en dit was het moment. Vanaf dat moment vliegt het boek vooruit. Ze ontmoet haar donorfamilie en ontdekt alles over het meisje dat haar zeventien jaar geleden een heel nieuw leven schonk. Lucy Harte.Met de ontmoeting van haar donorfamilie en een doos vol herinneringen aan Lucy besluit Maggie haar leven te veranderen én Lucy’s dromen na te komen. Met ups en downs en groeiend in het hele proces. De rode draad in het boek? Genieten van het leven en je vleugels uitslaan. 
Ik vond het af en toe best herkenbaar. De angst om te verliezen en los te laten. Maar ook het plezier en er volop voor willen gaan. Een aanrader als je iets luchtig wilt lezen, gewoon een mooi verhaal van Maggie en Lucy Harte. Ze hebben na een weekje mijn hart toch een beetje gestolen. 

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up