De beste herfst koekjes

door

Het is herfst en wordt steeds kouder, geef toe, het is hét moment om koekjes te maken nu het nog nét geen kerstkoekjes zijn. Enkele weken geleden kocht ik pompoen in blik, omdat dat in de US zo populair blijkt en zo handig is voor desserts met pompoen. As you know, I love pumpkin! En zo kon ik enkele lekkere receptjes zoeken met mijn favoriet ingrediënt, pompoen! Voor nu een recept dat je exact twaalf koekjes geeft, ‘maar’ twaalf, wat mij betreft twaalf héérlijke koekjes, ze zijn nu al favoriet hier in huis. Mét pompoen en chocolade, op zo’n druilerige dag als vandaag het fijnste wat er is toch?

Goed hieronder het recept, met de meest bizarre maten, maar goed ik moest vertalen van een Amerikaans recept met cups. Dus hier netjes alle maten om een rij voor de lekkerste herfstige koekjes. Een tip als je geen zin hebt in gedoe met cups in plaats van onze gewone maten, koop je cupjes met de twee maten erop, heel erg handig!

Ingrediënten

62,5 gr ongezouten boter
50 gr kristalsuiker
95 gr lichtbruine suiker
1 eigeel
1 theelepel vloeibare vanille
42 gr pompoen (uit blik of vers)
Een snuifje zout
1 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel pumpkin spice
(in België kan je Mix voor koekjes & speculaas gebruiken)
1 theelepel baking soda
187 gram bloem
84 gram chocolate chips

Aan de slag!

  1. Smelt de boter in de microgolf of op het vuur.
  2.  Mix de witte en lichtbruine suiker bij de gesmolten boter
  3.  Voeg dan het eigeel toe, zorg hiervoor dat je boter niet meer te warm is zodat je het ei niet kookt
  4. De vanille mag erbij samen met de pompoen (Ik gebruikte een blik pompoen, maar als je zelf pompoen pureert zorg er dan voor dat ie niet te waterig is, anders gaan de koekjes nooit stevig zijn. Dep ze goed af op keukenpapier en mix dan heel erg fijn)
  5. Goed mixen om dan het snuifje zout toe te voegen en ook de andere kruiden, de gember, kaneel en de ‘pumpkin spice’ of mix voor koekjes en speculaas. Je mag gerust de hoeveelheid aanpassen naar eigen smaak
  6. Voeg dan de baking soda en de bloem erbij
  7. En dan is het tijd voor het lekkerste, de chocolade chips of stukjes toevoegen
  8. Maak dan balletjes van ongeveer dezelfde grootte en plaats ze op de bakplaat. Ik duw de balletjes altijd een beetje plat om een mooie vorm te bekomen, maar deze mag je goed plat duwen, aangezien ze niet vanzelf ‘uitspreiden’ op de bakplaat. Ze blijven mooi hun vorm behouden.

TIP : Heb je de koekjes graag wat harder, laat ze dan een uurtje afkoelen in de koelkast nadat je de chocolade chips hebt toegevoegd. Nu zullen ze lekker zacht zijn als je ze uit de oven haalt. Laat ze afkoelen en je krijgt de lekkerste pompoen chocolade koekjes. Het is zo goed, als enorm lekkere zelfgemaakte speculaas mét chocoladestukjes.

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up