5x luchtzuiverende planten

door

Voor een cadeautje besloot ik onlangs richting tuincentrum te gaan. Ik vind het zelf zo fijn om plantjes te krijgen dat ik eens ging rond kijken of ik iets fijns vond. En toen zag ik een hele sectie met lucht zuiverende planten. Nu ken ik weinig tot niets van planten, maar dit vond ik best interessant. Ze beweren van deze planten dat het natuurlijke ‘luchtverfrisser’ zijn. Klinkt netjes toch?

We weten allemaal dat planten zuurstof produceren, maar van deze planten is het wetenschappelijk bewezen dat ze tot een schone lucht in huis brengen. Hoe dan?

De planten nemen via hun bladeren de slechte lucht op, die slechte lucht wordt dan in de plant opgeslagen en ook weer afgebroken. Ze zetten zoals elke plant CO2 om in zuurstof en kunnen met waterdamp de luchtvochtigheid in huis verbeteren. Zoveel voordelen en het is niet alles! Ze kunnen zelfs onfrisse geurtjes afbreken. Bizar! Maar fijn. Uiteraard kan een plant niet alle werk doen, maar hey het is goed mee genomen om zo’n lucht zuiverende plant in huis te hebben.

Ik besloot eens te kijken welke planten allemaal in aanmerking kwamen en of er iets bij zat wat ikzelf graag in huis wilde. Hier enkele van mijn favorieten.

1. Krulvaren / 2. Rubberplant / 3. Areca palm (Chrysalidocarpus)
4. Calathea warscewiczii / 5. Lepelplant

Ik haalde de Calathea in huis, omdat hij prachtig is en zijn bladeren aanvoelen als velvet. I love velvet. Hij is nog een beetje aan het acclimatiseren, maar hij staat alvast supermooi!

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up