3x Wat ik echt nog graag wil doen

door

Elke dag ben ik dol gelukkig dat ik al zoveel van de wereld heb mogen zien. Ik heb best al veel verre en mooie reizen mogen maken en ik zou ze één voor één willen overdoen. En ik weet dat ik veel geluk heb dat ik dat allemaal heb kunnen doen en zien. Toch zijn er nog enkele dingen ik perse nog met mijn eigen ogen gezien wil hebben. Let op, ik ben al dolgelukkig met al wat ik heb mogen ervaren en doen. Ik heb de meest zotte tochten gemaakt en de mooiste dingen gezien. Ik geniet niet alleen van verre reizen, maar kan de beste tijd gewoon aan zee hebben. Er zijn gewoon nog enkele dingen waar mijn hartje naar verlangt. Dingen die ik moet gezien hebben. Liefst zo snel mogelijk.

whale

Walvissen spotten

Ik ben zot van walvissen en vind het best magische grote wezens. Ik mocht eerder in Zuid-Afrika al genieten van het zicht van walvissen, maar echt dichtbij ben ik nooit geweest. In Australië was het seizoen net afgelopen en in Zuid-Afrika was het prachtig, maar van ver. Ik wil graag walvissen van dichtbij zien. Het lijkt me zo machtig om ze bezig te zien.

aurora

Aurora borealis

Het poollicht is een lichtverschijnsel in de aardatmosfeer. Het is vaak een lichte gloed of bestaat uit bewegende bogen, stralenbundels of gordijnen van licht; heel zelden is het zelfs vlammend. Soms staat aan de noordelijke horizon een boog waaruit de lichtstralen als zoeklichten omhoog schieten. – Wikipedia
In Finland hebben we ooit het noorderlicht mogen ervaren. Het was fenomenaal. Het was prachtig en ook weer magisch. Het is één van mijn grote dromen om het eens uitgebreid te mogen ervaren. Want toen was het maar even en heel vaag aanwezig, maar het was er! Het maakt me niet uit waar of hoe koud (ijskoud I know), maar ik heb het éénmaal op zijn zachtst mogen ervaren, het lijkt me een pracht van een ervaring om het eens in zijn volle glorie te zien. Als het dan nog even kan vanuit een hondenslee, maar hey, het is geen noodzaak.

grandcanyon

Grand Canyon (liefst met roadtrip door de USA)

Lijkt het je niet heerlijk, om gewoon te zitten en te staren op deze mooie plek. Als ik mag dromen dan maak ik een lange road trip door de USA. Het maakt in uit in welk bakje we rijden, gewoon rijden en stilstaan bij de mooie plekken. Heerlijk lijkt me dat om hier te zitten en gewoon te kijken. En als het even lukt wil ik nog graag even New York passeren, maar dan moet ik nog even verder sparen. Het enige grote probleem als je van reizen houdt.

Mag ik nog wat verder dromen, dan zie ik graag nog gorilla’s in het wild. Dan word ik kletsnat in de Niagara watervallen of beklim ik machu picchu. Het is stuk voor stuk prachtig. Maar deze drie hierboven zou ik nog graag gezien hebben nu ik in goede gezondheid verkeer. Ik weet dat het maar al te rap kan keren. Ik ben super dankbaar dat ik al zoveel heb mogen zien en wil liefst nog veel meer zien en ontdekken, maar alles is onmogelijk. Dus laat het ons voor nu houden op zoveel mogelijk zien. En met de drie bovenste als prioriteit. Plannen doen we elke dag, maar één van deze drie hoop ik dit jaar nog te kunnen afvinken.

Als je mag kiezen, wat zou jij dan nog per se willen gedaan hebben? Ik denk dat iedereen toch zo iets heeft waar ie naar uit kijkt of van droomt.

‘However big, however small. Let me be part of it all!”

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up