De 10 meest gelezen blogs van 2017

door

Het is alweer tijd om terug te blikken op afgelopen jaar. Ik heb dit jaar met volle goesting 2017 afgesloten. December was zo’n pech maand. Helemaal klaar voor een nieuwe start dus. En daarbij hoort een terugblik, naar de meest gelezen artikels van vorig jaar. Ze staan een beetje willekeurig door elkaar, maar allemaal trokken ze meer dan het dubbele aantal lezers dan andere blogs die het zeker ook goed doen. Ik ben dankbaar voor elk bezoekje dat jullie hier brengen, voor elk artikel dat gelezen wordt en/of gedeeld. Het is hartverwarmend.

Voor het eerst op de latten

Ik zit momenteel in Zwitserland om er te genieten van de sneeuw en dat terwijl jullie mijn eerste keer op de latten zo graag lazen. Ik had van mijn leven niet gedacht ooit op latten te staan, maar als je vriendlief dol is op skiën dan kan je niet achterblijven. En meteen na die eerste skivakantie snapte ik hem. Het is adembenemend mooi. Zo mooi dat ik dit jaar tweemaal op skivakantie ga. In deze blog lees je hoe ik voor het eerst als bambi op glad ijs ging skiën.

Voor het eerst op de latten

Over ouder worden

Een blog die ik schreef met het vooruitzicht op mijn 35e verjaardag. Hoe ik geniet van ouder worden, van grijze haren en hoe bijzonder het allemaal is als ouder worden nooit een optie was.

Over oud(er) worden

Waarom mag je na een transplantatie geen pompelmoes meer eten?

Als ik iets van eten heb moeten opgeven na de transplantatie was het pompelmoes. En laat ik daar nu geen probleem mee hebben. Ik at het graag, maar het is zo’n kleine moeite om dat dingetje even aan de kant te zetten voor zoveel moois. Een veelgestelde vrijdagse vraag was het, de pompelmoes kwestie. Hieronder zie je hem helemaal uitgelegd.

Vrijdagse vraag: Waarom mag je na een transplantatie geen pompelmoes meer eten?

Heb je iets moeten opgeven voor je transplantatie?

Een blog over hoe zijn en genieten het belangrijkste item worden in mijn getransplanteerde leven. Waar ik ooit droomde over hoger onderwijs en werken viel mijn droom in duigen toen mijn longen gingen afstoten. Toen mijn lichaam riep dat het teveel was deed ik alles wat ik kon om de afstoting tegen te gaan. En ja daar heb ik wat voor moeten opgeven. Maar was het het waard? Ik antwoord volmondig ja!

Vrijdagse vraag: Heb je iets moeten opgeven voor je transplantatie?

Gezicht van nieuwe donorcampagne sterft

Een blog waarvan ik hoopte dat ik hem nooit moest schrijven. Niet omwille van de campagne of onze vzw, maar omwille van Christophe. Een prachtige man die wachtte op een hart. Op een nieuw leven. Het wachten werd hem te lang en we moesten afscheid van hem nemen. De campagne is nog steeds een succes, Christophe heeft mensen laten nadenken en bewust worden van wat het is om te wachten op een levensreddend orgaan. In nagedachtenis van hem schreef ik deze blog.

Gezicht van nieuwe donorcampagne sterft

Tentoonstelling orgaandonatie en transplantatie

De blogs van op het WK in Malaga waren allemaal vrij populair, maar als er ééntje uitschoot dan was het deze wel. De tentoonstelling in het midden van de stad kon rekenen op veel belangstelling. De grote panelen met één voor één mooie verhalen over orgaandonatie en transplantatie. Het was prachtig om zien.

Tentoonstelling orgaandonatie & transplantatie

Rare disease day: over opgroeien met een zeldzame ziekte

Een blog over rare disease day, een dag waarop er extra aandacht gevraagd wordt omtrent zeldzame ziektes. Het was best eenzaam opgroeien met amper 3 kinderen met exact hetzelfde ziektebeeld als ik in Europa. Wat een fijne jeugd ik ook heb gehad, op sommige momenten hoorde je ‘nergens’ bij. Ondanks dat elke behandeling verliep zoals bij een ander was je toch anders. Ik heb het er lang moeilijk mee gehad, maar ondertussen vind ik het best bijzonder.

Rare disease day: Over opgroeien met een zeldzame ziekte

Op de top

Nog een blog over mijn skivakantie. Voor het eerst tussen de wolken op de hoogste bergtop. Niet alleen een prachtig zicht, maar ook een overweldigend gevoel.

Op de top

Veertien

Een jaarlijks terugkerende blog als ik in oktober mijn transplantatie verjaardag vier. Het meest bijzondere moment in het jaar als je het mij vraagt.

Veertien

Vijftig jaar harttransplantatie

Dit jaar was het vijftig jaar geleden dat het team van Dr. Christiaan Barnhard de eerste harttransplantatie uitvoerde in Zuid-Afrika. Een gebeurtenis die niet zomaar aan ons voorbij ging. Enkele jaren eerder mocht ik het ziekenhuis in Zuid-Afrika bezoeken en dat is één van de mooiste dingen die ik in mijn leven gedaan heb. Vijftig jaar harttransplantatie, een terugblik.

50 jaar harttransplantatie

Dit wil je misschien ook lezen:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
DutchEnglishFrench
Scroll Up